Basisschool St. Jozef in Geldrop Excellente school

De inspectie maakt elk jaar een lijst bekend met nieuwe excellente scholen. Eenbes Basisschool St Jozef in Geldrop heeft  de titel dit jaar gekregen.

 

Scholen krijgen het predicaat als ze goed onderwijs bieden én op een of andere manier uitblinken. Sommige scholen vallen op door hun uitmuntende samenwerking met hun buurt. Andere stemmen hun onderwijs heel goed af op hun leerlingen. En weer andere scholen hebben bijzonder inspirerende leraren.

 

Bernie Kooistra is directeur van basisschool St. Jozef in de Geldropse wijk Zesgehuchten. Ze vertelt dat 'het binnenhalen'van de titel met heel veel ballonnen en rondedansjes is gevierd. Ze is gelukkig en trots, vooral omdat het een onderscheiding voor het hele team is. De school van Bernie schreef zich - overigens op verzoek van Inspectie - in voor de categorie teamontwikkeling. Op de St. Jozef wordt gestreefd naar 'gedeeld leiderschap'. Bernie: "dus niet met z'n allen de door het bestuur of de directeur geformuleerd doelen volgen, maar lef tonen en het heft in eigen hand nemen. Ons bestuur en de regelgeving van Inspectie geven die ruimte. Wij nemen die. Leerkrachten zijn vaak volgend, bij ons niet. Leerkrachten zijn bij ons leidend, dat wij daarvoor nu het predikaat excellent krijgen is een enorme erkenning".