Marc Smits

Hoofd Onderwijs en Ontwikkeling

marc.smits AT eenbes DOT nl

Als kind wist ik al dat ik meester wilde worden. Voor de klas staan en verhalen vertellen, dat leek me het mooiste wat er was en dat heb ik bijna 30 jaar met heel veel plezier gedaan. Eerst als leerkracht, toen als adjunct en de afgelopen 11 jaar als directeur van een Eenbes basisschool.

 

Als leerkracht, maar ook als directeur ben je steeds met het onderwijs bezig: hoe leert een kind het beste, hoe organiseer je een fijne klas, hoe geef je vorm aan een betrokken, professionele school? Dat is altijd mijn uitdaging geweest en heeft me het meeste geïnteresseerd. Toen de Eenbes eind 2014 een stafmedewerker zocht met als specialisatie onderwijs heb ik niet lang getwijfeld en de overstap gemaakt naar het bestuurskantoor als hoofd Onderwijs en Ontwikkeling.

 

Vanuit de visie “Samen vernieuwend leren” en het Koersplan 2015-2018 van de Eenbes werk ik samen met mijn collega’s op het kantoor en de scholen aan vernieuwend onderwijs. Want er liggen weer veel uitdagingen op ons te wachten: passend onderwijs, vaardigheden die bij de 21e eeuw horen, talentontwikkeling, breinvriendelijk leren enz.

 

Mijn persoonlijke visie en drijfveer door alle jaren heen is nog steeds: geen kind tussen wal en schip: ieder kind mag zijn wie het is en wie het wil zijn. 

Naar overzicht