Tini Dreverman

ICT facilitair beheer

ict AT eenbes DOT nl

Sinds 1978 werk ik met veel plezier in het onderwijs. Ik ben begonnen als leerkracht op een “lagere school” zoals dat destijds nog heette. Midden jaren ’80 heb ik een ICT-opleiding gevolgd omdat ik toen een hele tijd geen werk had in het onderwijs. Voordat ik die opleiding afrondde ben ik weer terug voor de klas gegaan, en vervolgens heb ik onderwijs en ICT op een mooie manier met elkaar kunnen verbinden.

 

Naast mijn werk als groepsleerkracht, ben ik vanaf 2010 als bovenschools ICT hardware coördinator een aantal dagen per week verbonden aan het bestuurscentrum van Eenbes Basisonderwijs. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers. Allereerst is mijn taak er op gericht om er voor te zorgen dat de juiste hardware op de juiste plek terecht komt: dat de scholen op de juiste manier en goed gefaciliteerd worden. Daarbij is het belangrijk dat de leerkrachten, maar vooral de kinderen, zonder problemen kunnen werken.

Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt met betrekking tot het gebruik van Office 365 in het onderwijs. Ook bij vragen over onze bekabelde en draadloze netwerken ben ik degene die als eerste de oplossing aandraagt. Vanuit die werkzaamheden werk ik nauw samen met de hardware leverancier en de netwerkbeheerder.

 

ICT in het onderwijs is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ik mag hier voor alle Eenbes-scholen een bijdrage aan leveren. Lerende kinderen en ICT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Beiden maken de toekomst.

Naar overzicht